Hans: ‘Met dit soort trajecten zou je niet moeten wachten tot het nodig is.’

Hans Kok (54) verloor wegens een reorganisatie, na een lang dienstverband, zijn baan als operationeel accountmanager bij een internationale organisatie. Omdat het al heel lang geleden was dat hij zich op de arbeidsmarkt had begeven ging hij op zoek naar een specialist op dit gebied. ‘Je weet niet wat je niet weet, maar je kunt er wel achter komen.’ 

Het doel voor Hans was een nieuwe betrekking vinden, zo snel mogelijk. ‘Ik had het idee dat de tijd en de arbeidsmarkt lastig zouden zijn’. Hij zocht op internet naar adviesbureaus in de buurt en ging kennismaken bij twee bureaus. ‘Ik koos voor Jennifer omdat ik een klik voelde én het gevoel had dat we echt iets gingen bereiken’. 

Inzicht in talenten
De vraag was duidelijk ‘Hans wilde een andere baan’. Jennifer: ‘De weg er naar toe zijn we samen ingeslagen. Eerst even stil staan bij wat er allemaal in Hans’ rugzak zit aan ervaringen, kwaliteiten en talenten. Het is ook belangrijk om even ruimte te maken een ervaring van ‘overcompleet’ raken wegens reorganisatie te verwerken’. 

Hernieuwd zelfvertrouwen
Hans merkte dat hij gaandeweg zijn zelfvertrouwen terugkreeg doordat hij inzicht kreeg in wat hij allemaal al bereikt had. En welke kwaliteiten hij heeft. ‘Ik ging bij voorbeeld inzien dat ik mij met sommige kwaliteiten, die voor mij vanzelfsprekend zijn, onderscheid van anderen’. Dat gaf mij kracht en zelfvertrouwen, iets wat ik keihard nodig had bij mijn oriëntatie op de arbeidsmarkt en in sollicitatiegesprekken.

De arbeidsmarkt op
Na het inzicht in zichzelf en de soort banen waar Hans blij van wordt werd de arbeidsmarktfase gestart. Er werd concreet advies gegeven voor het maken van een goed cv én de netwerktips waren fijn en handig. Hans: ‘Het verwijzen naar recruiters en uitzendbureaus uit Jennifer haar netwerk, was ook prettig. En ik leerde mijn eigen netwerk te benutten. Je kunt je kansen vergroten door gebruik te maken van je eigen relaties én de relaties van anderen’.

Lange termijn resultaat
Het resultaat was dat Hans vrij snel een andere baan vond (2015) én recent (2020) opnieuw een mooie switch heeft gemaakt. Hans: ‘Met dit soort trajecten zou je niet moeten wachten tot het nodig is. Ik was niet gewend om zo intensief mijn eigen ik te bestuderen. Daar kwam bij dat het in een voor mij niet optimale tijd speelde. Dat kan best wel confronterend zijn, maar de bewustwording ervaar ik nog steeds, na 5 jaar, als waardevol. Het heeft gemaakt dat ik opnieuw een mooie, nieuwe uitdaging heb gevonden!’

Hans raadt anderen aan een coach in te schakelen in een vroeg stadium. Bijvoorbeeld bij dreiging van negatieve situaties op het werk. Maar ook bij eigen twijfel over de vraag of je zelf zo nog veel langer door wilt gaan in deze functie bij dit bedrijf.

Jennifer: ‘Dat is een heel goed advies en onderschrijf ik volledig!’


Neem contact met mij op

    Wilhelminalaan 2A
    1623 MA Hoorn
    06 2628 0855
    info@zinza.nl