Talentontwikkeling

Als we aan talent denken, komen er vaak snel voorbeelden van uitblinkers, bij wie alles ook nog eens vanzelf lijkt te zijn gegaan. Wonderkinderen. Maar talenten hoeven zeker niet altijd groots en meeslepend te zijn. Iedereen heeft een talent waarin hij of zij kan uitblinken, op een eigen manier. Feit is dat als je je bewust wordt van je talenten dit gelukkiger maakt. Je krijgt meer energie en kunt gericht keuzes maken. 

Het ontdekken van talent begint met het onderzoek naar wie je bent. Daar kan een TalentTraject aan bijdragen.

ZINZA TalentTraject
Het traject richt zich in op het inzicht krijgen in jouw talent en/of met de (door)ontwikkeling daarvan. Het TalentTraject bestaat uit individuele gesprekken en tussen de gesprekken in ga je actief aan de slag met opdrachten.

Dit traject is ook interessant binnen organisaties, zowel voor medewerkers ter voorbereiding van ontwikkelgesprekken met leidinggevenden, als voor leidinggevenden om inzicht te krijgen in groepsdynamiek, bevlogenheid en mensen in hun kracht zetten.

Voorbeelden:

Als je je talenten kent voel je je krachtiger, sterker en het geeft meer zelfvertrouwen en energie. Richten op waar je goed in bent is bovendien een stuk leuker dan op dat wat je moeite kost. Wil jij weten waar jij goed in bent, waar jouw kracht ligt? Of heb je daar al een beeld van en wil je je graag verder door ontwikkelen? Dan past het TalentTraject goed bij jou.

Het kan ook zijn dat je:

– je talenten optimaal wilt gaan inzetten en niet waar te beginnen
– het gevoel hebt dat je jouw talenten te weinig benut en wilt ontdekken hoe je dit het beste aan kunt pakken
– als leidinggevende, wilt weten hoe je anderen hoe je talent van anderen kunt beïnvloeden. 

“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren.” (Goethe)