Simone: ‘Als dit het niet is, wat wil ik dan wel?’

Simone Groskamp (51) ging op zoek naar een coachingstraject omdat zij een functie had waar ze zich niet goed in voelde. ´Als dit het niet is, wat wil ik dan doen? Ik wilde graag een overstap maken naar een ander baan maar die keuze weloverwogen maken.’

Ontwikkeladvies 45+
Simone kon gebruik maken van het Ontwikkeladvies 45+. Een regeling vanuit de overheid, voor werkenden van 45 jaar en ouder, om kosteloos een traject te volgen. Met als doel regie over de loopbaan te krijgen en handvatten om inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te optimaliseren.

Simone: ‘Ik kon bij diverse coaches terecht maar zowel de website van ZINZA als de coach Jennifer spraken mij aan’. De keuze was snel gemaakt. Ik ben niet verder gaan kijken. 

Inhoud van het traject
Het Ontwikkeladvies 45+ bestond uit totaal 4 uur coaching. Een kort traject met een concreet eindresultaat, namelijk een persoonlijk ontwikkelplan. Jennifer: ‘In totaal zijn er 3 gesprekken gevoerd en tussen de afspraken in is Simone aan de slag gegaan met opdrachten, in een online leeromgeving’. Simone licht toe dat er aan het begin van het traject een aantal tests zijn gedaan waardoor zij inzicht kreeg in haar persoonlijkheid, kwaliteiten en talenten. ‘Tijdens de gesprekken hebben we dit verder uitgediept en werd mij duidelijker wat ik zou willen doen en in welk type organisatie’. 

Bewust keuzes maken
Na een periode van bezinning heeft Simone bewust keuzes kunnen maken. Simone ‘Het traject heeft mij opgeleverd dat ik beter naar m’n gevoel luister en keuzes maak waar ik echt achter sta. Dat heb ik in het verleden niet altijd gedaan’. Door de gesprekken met Jennifer heb ik inzicht gekregen in wat ik werkelijk zelf wil. Wat bij mij past en welke talenten en kwaliteiten ik heb. Hierdoor ben ik beter gaan nadenken over wat echt bij mij past’.

De coach
‘Jennifer is een fijne, rustige gesprekspartner die goed aanvoelt en luistert naar wat je zegt. Hierdoor kan zij handige tools aanreiken en je van nieuwe inzichten voorzien. Het heeft mij vooral aan het denken gezet over wat IK nou precies wil’.

Simone raadt anderen aan vooral het gesprek aan te gaan. Stel je vooral open, ga ervoor, het gaat tenslotte over jouw toekomst! ‘Ik ben ervan overtuigd dat je tot mooie gesprekken met Jennifer komt, waaruit goede inzichten komen. Hiermee kijk je wellicht eens anders naar jezelf. Gun dit jezelf!


Neem contact met mij op

    Wilhelminalaan 2A
    1623 MA Hoorn
    06 2628 0855
    info@zinza.nl